Sunday, March 29, 2015

Mukava viikko

Keskiviikkona tuli Ringon viralliset lonkka- ja kyynärkuvaustulokset - Beetä ja nollaa. :)

Ringo Koiranetissä




Ja tänään oli Ringon debyytti näyttelymaailmassa. Turun KV:ssä tuomarina Liliane de Ridder-Onghena, joka piti Ringosta kovasti. Sanoi ensitöikseen:

"You can see right away that he is of the correct working dog type".

Arvostelu:
"Four years. Scissors bite. Good skull. A little loose in ear carriage. Nice dark eyes. Underjaw could be a little stronger. Very nice front. Good lay of shoulder. Strong body. Well muscled rear. Real athlete in his movement."
ROP, SERT, CACIB

Monday, March 23, 2015

Tuunattu Kinderi

Onni on kätevä työkaveri. :) Hongkongin Ihme Kinderin piti siis olla automaattikone, eli kääntötoiminnolla varustettu. Juu, kaikki pelit ja vehkeet oli kyllä mukana, vaan ei se kääntänyt... kirjoitin myyjälle ja sieltä tulikin nopeaan vastaus:

"Friend, sorry to tell you that this model do not have automatically egg turner function. And you could turn it by hand."

Jaa... että voin kääntää käsin. No shit Sherlock. Kevyesti suivaantuneena, mutta kohteliaasti, kirjoitin takaisin hongkongilaiselle ystävälleni kommentoiden mm. valheellisesta markkinoinnista, koneen palauttamisesta, jne. Noh, lyhyen kirjeenvaihdon jälkeen sain reilun hyvityksen ja pidin koneen. Loppu hyvin, kaikki hyvin - ja kääntölevyn avulla kääntö sujui käsinkin ihan näppärästi.

Kerroin kuitenkin jupakasta yhdelle työkaverille ja hän sanoi voivansa katsoa mitä masiina on syönyt. No, masiinassapa ei ollutkaan muuta ongelmaa kuin että yksi piuha oli laittamatta kiinni. Sen fiksaamisen lisäksi armas työkaverini porasi Kinderin kanteen hienon kytkimen ja yhdisteli vähän piuhoja sinne tänne - ja nyt Kinderi on tosiaan automaattinen! Kääntötoiminnon saa kytkimestä päälle ja pois tarpeen mukaan. Jei!!!! :)




Muutenhan Kinderi osoittautui ekassa haudonnassa oikein toimivaksi peliksi, nostaa halutun lämpötilan nopeasti ja pitää sen vakaana. Mitään ongelmia ei ilmennyt ja poikasista kuoriutui 14/15, yhden sikiön kehittyminen oli keskeytynyt jossain parin viikon tienoilla. Kosteuden säätelyyn pidän tässäkin koneessa erillistä vesikippoa, helpompi kontrolloida ja täyttää. Toivottavasti Kinderi toimii jatkossakin yhtä hyvin. :)

Sunday, March 22, 2015

Tipuilut 2015 korkattu

Uusi masiina hankittu - Hongkongin Ihme Kinderi. Hupaisan ulkonäkönsä lisäksi on toimiva peli, ekan läpivalaisun jälkeen koneeseen jäi 15 munaa, joista 14 kuoriutui.






Brahmavaaveja sekaväriparvesta, eli light & lemon pyle.










Ja Munahaukan seikkailut jatkuu - tietysti... seuraavaksi koneeseen on menossa araucanan (kuvan vihreät munat) ja hollannin valkohunnun munia. :D